BuildingInfo BIM Viewer

BuildingInfo BIM Viewer

Om onze klanten zo veel mogelijk te ontzorgen in hun projecten hebben wij onze eigen BIM Viewer gecreëerd. Met deze viewer kun je BIM modellen inzien die het ontwerpteam maakt tijdens het ontwerpproces. Met letterlijk één druk op de knop krijg je alle informatie overzichtelijk in beeld. En als opdrachtgever kun je controleren of wat jij hebt gevraagd ook daadwerkelijk volgens afspraak wordt opgeleverd. Zonder uitgebreide softwarecursus of training heb je alle controle op het ontwerp en inzicht in de voortgang, op elk gewenst moment.

De Viewer is een online webviewer, dus je hoeft geen aparte software te installeren en het project is gemakkelijk te delen met je projectteamleden en andere collega’s, zonder inlog- of accountgegevens. De Viewer brengt je modellen in beeld van het huidige ontwerpstadium (of voorgaande naar keuze) en je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld het model van de architect apart te laten zien, of van de constructeur, of alle modellen integraal. Van alle modellen kun je inzien in hoeverre alle data die geleverd zou moeten worden volgens de informatieleveringsspecificatie (ILS) van het project, reeds zijn aangebracht in de modellen. D.m.v. een overzichtelijke lijst kun je voor elk model, of integraal, zien hoe ver het project gevorderd is op gebied van BIM. Het gehele projectteam kan dus zien in hoeverre zij al voldoen aan de vraag die de opdrachtgever heeft gesteld.

Met de Viewer kun je ook eenvoudig ‘exploded views’ maken (zie plaatje hierboven) of alle bouwelementen rangschikken in 3D o.b.v. hun NL-Sfb codering of materiaal. Ook de meer gebruikelijke tools van een BIM viewer zitten er in, zoals het maken van doorsnedes, dingen opmeten en op ooghoogte door het ontwerp heen lopen.

Neem met ons contact op als je meer wilt weten over onze viewer en de mogelijkheden om hem toe te passen in jouw project.