Common Data Environment (CDE)

Ter ondersteuning van de BIM implementatie bij jou bedrijf bieden we je een volledig ingericht en ready-to-use Common Data Environment aan. De mappenstructuur op deze cloud-based fileshare omgeving wordt perfect op maat gemaakt voor jou behoeftes en beoogd gebruik. Het bestandsbeheer met de BuildingInfo CDE wordt ondersteund door workflows en email-notificaties, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er gebeurt en je nooit meer belangrijke bestanden kwijtraakt of ze simpelweg niet kunt vinden. Bij elke fase overgang worden alle relevante bestanden automatisch gearchiveerd. Ook de validatie van de opleverdocumenten kan eenvoudig en overzichtelijk worden beheerd met behulp van het CDE.

Voor de opzet van ons CDE hebben we gebruik gemaakt van de ISO19650 norm. Deze norm is speciaal ontwikkeld om digitale samenwerking en bestandsoverdracht te reguleren en sluit perfect aan op de BIM werkwijze. In ons CDE zie je dit bijvoorbeeld terug in de mappenstructuur. Deze is gefundeerd op de Work-In-Progress, Shared en Published mappen. Deze mappen zijn erg handig in het gebruik voor het ontwerpteam en voor de opdrachtgever en geven een heldere structuur aan de stroom van informatie door een bouwproject.

Ons CDE is gebaseerd op BIM360, een omgeving waar veel partijen in de markt bekend mee zijn. Wij bieden het CDE aan inclusief support en beheer. Wij zorgen dus dat alles voor je blijft draaien en dat iedereen de nodige toegang krijgt tot de juiste mappen en de juiste rechten heeft om dingen te wijzigen, deleten en toe te voegen. Je betaalt per project en het aantal gebruikers, om de kosten zo laag mogelijk te houden.

 

Met onze zelf gemaakte BIM Viewer kun je alle modellen op het CDE bekijken, los van elkaar of juist over elkaar heen. Ook kun je er informatie uit opvragen en met één druk op de knop een voortgangsrapportage maken. Rechtstreeks vanuit je internet browser, zonder additionele software.

Met ons CDE houdt je al je informatie centraal op één plek, bereikbaar voor iedereen in het team. Zowel BIM modellen als de tekeningen die hieruit worden gegenereert worden op het CDE opgeslagen. Ook additionele documenten die los staan van het model kunnen hier worden opgeslagen, beheerd en gevalideerd. Zo houd je alle project informatie bij elkaar en makkelijk vindbaar.