Skip to main content
projecten

Common Green

Nesselande | Rotterdam | woongebouw | DO-TO | 2021 – 2022 | Woonstad Rotterdam

De meerwaarde van BIM schuilt in het vertrouwen dat de informatie van het ontwerp compleet en correct is. Om deze kwaliteit te krijgen maakt de initiatiefnemer afspraken met het ontwerpteam om de gewenste informatie te verzamelen en in het model te plaatsen. Het beoogde resultaat is een BIM model waarin alle ontwerpende partijen integraal hebben samengewerkt, dat tenminste voldoet aan de BIM basis ILS en waarvan de 2D tekeningen een product zijn uit het BIM. De aannemer is met deze informatie in staat om de werkvoorbereiding op te starten en de leveranciers te voorzien van de correcte informatie.

De rol van BuildingInfo is om als BIM regisseur deze afspraken met het ontwerpteam te maken en tijdens het ontwerp de vraagstukken rond BIM op te lossen. De BIM coördinator van BuildingInfo toetst vervolgens periodiek gedurende het DO en TO de BIM modellen en maakt een eindvalidatie van het resultaat.

Ook bij deze opgave was het doel om een (open BIM) informatiedossier aan te leggen waarmee kwalitatief hoogwaardige aanbesteding documentatie kon worden samengesteld zodat de aannemers van correcte en complete informatie konden worden voorzien.