Projectbegeleiding

Wat is precies een BIM projectbegeleiding en hoe gaat dat in zijn werk? BuildingInfo opereert bij een projectbegeleiding altijd als een verlengstuk van de opdrachtgever. Voor het projectteam zijn wij als het ware “in dienst” van jou, de opdrachtgever. Wij werken bij projectbegeleiding ook nauw met je samen, zodat je vanuit de eerste lijn kunt zien hoe alles moet omtrent BIM en je het bij je volgende project zelf kunt.

Een projectbegeleiding begint al voordat het project begonnen is, zodat we samen de juiste voorbereidingen kunnen treffen op gebied van BIM documenten, contracten, CDE (Common Data Environment) en het Issue Management. Hierna kan de selectie beginnen van het projectteam. Bij de selectie kunnen we beoordelen of een partij klaar is om te gaan BIMmen of dat zij nog training nodig hebben. Nog niet elke partij waar je mee samenwerkt zal het BIMmen al 100% onder de knie hebben.

Na de selectie maken we samen met het projectteam een Plan van Aanpak, waarbij alle afspraken die nodig zijn worden vastgelegd in de diverse BIM documenten: BIM Protocol, BIM Uitvoeringsplan, ILS O&E. Alle systemen worden getest (het CDE, de BIM Viewer, Issue Management) en iedereen wordt toegang verleend met de juiste rechten.

Bij aanvang van het project gaan meteen ook de eerste model uploads beginnen. Deze uploads zullen worden uitgewisseld tussen de projectteamleden. Op basis van de BIM planning zullen na verloop van tijd ook de eerste modelcontroles beginnen. Deze worden gedaan door BuildingInfo, de resultaten worden samen met jou besproken om je een beeld te geven van wat de modelcontrole precies inhoudt. De resultaten worden ook gedeeld met het projectteam via het Issue Management Systeem, zodat de Issues door hen kunnen worden opgelost. De oplossingen worden met het gehele team tezamen besproken in het BIM overleg. Met de BuildingInfo BIM Viewer houd je eenvoudig de voortgang van het project in de gaten. Voordat alle modellen kunnen worden goedgekeurd voor oplevering en overgang naar de volgende fase, bekijken we samen alle Issues, clashes en ILS vereisten. Als alles in orde is worden de modellen goedgekeurd en gearchiveerd op het CDE.